Weg met krommunicatie!

KDV - Language & More - Heerlijk helder

De Heerlijk Helderdag is ondertussen al even achter de rug, maar dat betekent niet dat we het doel van de campagne mogen vergeten: heldere communicatie. Dankzij het initiatief van de Vlaamse overheid hebben verschillende entiteiten ingetekend om hun communicatie in 2018 heerlijk helder te maken.

Vier pijlers

Vorige week namen we de mondelinge en schriftelijk communicatie onder de loep. Als vervolg breien we hier graag de heerlijk helderprincipes aan vast. Die bouwen verder op vier pijlers:

  1. Doelgroep
  2. Structuur
  3. Formulering
  4. Toetsing

Handige brochure

Dankzij een duidelijk gestructureerde online brochure kom je te weten op welke manier je je boodschap helder kan overbrengen. Zeer handig als je toch even last hebt van een writer’s block of je kennis wil opfrissen.

De theorie wordt verduidelijkt met catchy en vooral herkenbare voorbeelden. Je krijgt ook enkele synoniemen voorgeschoteld die je zo kan toepassen op je eigen werk. Opgelet: hun doelgroep is eerder de ambtenarij. Dus als je geen officiële documenten moet opstellen, ben jij misschien niet meteen gebaat bij hun tips. Toch is het nuttig om even een blik te werpen op hun checklist. Die kan jou immers ook helpen om jouw schrijfopdracht na te kijken.

Ben je vooral geïnteresseerd in hun schrijfhulp? Dan komt dit zeker van pas.

Wil je te weten komen welke doelstellingen de entiteiten van de Vlaamse overheid voorop hebben gesteld? Kijk dan hier!

Graag meer weten van KDV – Language & More of onze blogs volgen? Schrijf dan zeker in voor onze nieuwsbrief via onze site.

Geef een reactie

css.php