Internationale Dag van de Moedertaal – 21/02/18

KDV - Language & More | Internationale Dag van de Moedertaal

Een feestdag voor de taalkundigen! Vandaag vieren we namelijk de Internationale Dag van de Moedertaal, in het leven geroepen door UNESCO . Een jaarlijkse feest om net de diversiteit aan talen te bejubelen.

UNESCO zet vandaag de moedertaal in de kijker om het belang ervan te benadrukken. Voor de organisatie zijn talen het middel om cultureel erfgoed levend te houden. Door de diversiteit aan talen te onderstrepen, zouden we ons meer bewust moeten worden van de diversiteit aan nationaliteiten. Dat om meer begrip op te wekken. Door talen houden we namelijk ook onze cultuur in stand.

Waarom 21 februari?

Op 21 februari 1952 kwamen verschillende studenten om tijdens demonstraties om het Bengaals te laten erkennen als officiële taal van Pakistan. Het huidige Bangladesh en Pakistan vormden toen nog respectievelijk Oost- en West-Pakistan. Volgens de regering vormde Urdu echter de enige officiële taal van het land. In Bangladesh worden jaarlijkse de slachtoffers herdacht tijdens Ekushey (Dag van de Martelaren.)

In 2000 zag de Internationale Dag van de Moedertaal het levenslicht en sindsdien vieren we jaarlijks het belang van de moedertaal, alsook meertalig onderwijs.

 

KDV – Language & More laat je wekelijks proeven van verse taalnieuwtjes. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je gerust in voor onze nieuwsbrief of kijk gerust verder op onze website!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron foto

Geef een reactie

css.php