Meerwaarde bieden aan Intratuin, door native & menselijk vertaalwerk

Intratuin

Professioneel, warm en creatief. Ambitieus en zorgvuldig. Bovenal een levendige onderneming met tuincentra in Nederland, België en Duitsland. Oorspronkelijk bestond het Intratuin-merk alleen uit tuinartikelen, maar ondertussen is de collectie uitgebreid met o.a. binnen- en buitenplanten, tuinmeubelen, woonaccessoires, diervoeders, grondproducten en kerstartikelen. Intratuin is marktleider in Nederland, met een naamsbekendheid van bijna honderd procent. Bij KDV – Language & More zijn we nog steeds trots en dankbaar dat we al enkele jaren hun taalpartner mogen zijn.

Productbeschrijvingen vertalen

In het Intratuin distributiecentrum is er veel werk. Producten van leveranciers komen veelal toe met anderstalige instructies. Van daaruit gaan ze naar de winkels van Intratuin. Standaard worden ze voorzien van Intratuin verpakkingen met beschrijvingen in het Nederlands, Frans, Duits en vaak ook Engels. Met name de bedrijfsterminologie én de deadlines zijn van belang als ze hun vertaalwerk aan KDV – Language & More uitbesteden. Het vertalen van hun productbeschrijvingen en handboeken vragen een combinatie van enerzijds een goede (ver)taalvaardigheid en anderzijds kennis van de markt en sector waarin het bedrijf actief is.

Post-editing of van scratch vertalen?

Zeer recent klopte Intratuin bij ons aan met automatisch gegenereerde ‘commerciële’ vertalingen – het resultaat van hun eigen werk was niet naar wens. De beeldende taal in de bron ging door de automatische vertaling helemaal de mist in. Ze vroegen ons advies. Afhankelijk van de kwaliteit van de aangeleverde teksten, bieden we bij dergelijke aanvragen ofwel post-editing of herwerking van de automatische vertalingen aan, ofwel vertaling van scratch door een native speaker – met aandacht voor een vlotte stijl. Het prijsverschil voor de twee opties is zeer miniem, en de keuze was voor Intratuin dan ook snel gemaakt: “heel graag opnieuw van scratch”.

Met KDV – Language & More heeft Intratuin een duurzame vertaalpartner, die aandacht heeft voor de producten, terminologie en gebruikers voor wie de vertalingen bedoeld zijn. De bedrijfsterminologie van Intratuin is bij ons in veilige handen. Bij aanvullingen kan de klant rekenen op verdere consistentie in stijl en terminologie én interessante tarieven voor matches en repetitions!

Ook op zoek naar meerwaarde voor je meertalige communicatie? Eén adres: info@kdv-language.be

Geef een reactie

Hoe pakt jouw bedrijf vertalingen aan?
Kan het beter en efficiënter?

In dit e-book geven we alle tips hieromtrent.

Download E-book 

css.php