Start to video storytelling

KDV - Language & More - video storytelling

07.45 uur, we komen aan in het Europeion-gebouw van campus Blairon in Turnhout voor een ochtendsessie ‘Starten met videostrategie’. Ons doel? De laatste nieuwtjes opsnuiven in videoland om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. De video is immers aan een stevige opmars bezig en bij KDV – Language & More krijgen we steeds vaker de vraag om mee te werken/schrijven aan content voor video. Maar hoe trek je de aandacht van je kijkers? Dat willen we te weten komen!

De vier h’s

Starten doen we met een mooi voorbeeld van een HANDELfilm, waar de call-to-action duidelijk aanwezig is en de zender met een heldere boodschap de ontvanger tot actie wil aanzetten. Een goed voorbeeld van het klassieke communicatiemodel dat toegepast wordt op de hedendaagse flitsende maatschappij.

HANDEL is een van de vier type films die de revue passeren tijdens deze sessie, zo worden ook HELD, HUB en HELP tevoorschijn gehaald. We kijken met open blik naar de wereld van videoreclame en denken na over hoe we die info in ons eigen plaatje kunnen doen passen.

Na een korte, maar grondige blik op de verschillende types graven we dieper en komen we terecht bij de strategie. Die vier types kennen is goed en wel, maar hoe passen we dat toe in de praktijk? Allerhande bulletpoints worden geprojecteerd – die pennen we gretig neer, we willen immers niets missen van de belangrijke tips & tricks – tot we tot slot kunnen overgaan naar het praktijkgedeelte van de sessie: de workshop.

Workshop

Zoals het een goed leerkracht betaamt, wordt de theorie meteen omgezet in de praktijk om de nieuwe kennis niet verloren te laten gaan.

We gaan aan het werk en overlopen de verschillende stappen met de andere aanwezigen. Samen brainstormen en een nieuwe wind, die combi kan niet slecht zijn! Na een halfuur ‘storm’ komen we tot een strak plan om onze diensten in de kijker te zetten en op de gevoelige plaat vast te leggen. We mogen vooraan ons relaas brengen en met een goedkeurende knik gaan we over tot de volgende groep. Zo krijgen we meteen ook een beeld van wat de anderen hebben uitgespookt. Verschillende ideeën en invalshoeken, een duidelijk plan, nu rest ons alleen nog de uitvoering!

To be continued…

 

–Met dank aan Motion in Sync voor de fijne sessie!

 

Honger naar meer taalnieuwtjes? Kijk dan verder op onze website voor meer food for thought!

Geef een reactie

css.php