VRT Taaldag 10 – feest voor taalgekken

KDV - Language & More_Taaldag 10

Wij houden van taal. Daar kunnen we niet altijd voor uitkomen, maar hier mag het wel. Wij zijn een team van taalgekken bij elkaar. Ja, wij denken wel eens na over de mooiste woorden van het Nederlands. Wij voeren soms een gesprek over de juiste schrijfwijze van een neologisme. Wij kunnen genieten van een wervend geschreven tekst. En we kunnen het niet laten om in te grijpen als we iets opmerken dat ons taalgevoel schendt.

Toegegeven, we zijn vakidioten. Maar we zijn niet de enigen! Dat bleek gisteren nog eens op Taaldag 10. Die toepasselijke naam had de openbare omroep verzonnen voor de tiende editie van zijn taalfeest. De legendarische Studio 4 in het Flageygebouw in Brussel was volgestroomd met #taaladdicts zoals wij.

Onder de mysterieuze titel “Voortschrijdend inzicht” werden we getrakteerd op een initiatie audiodescriptie, een Wablieft-les in heerlijk helder Nederlands, poëzie ontsproten uit de weerberichten van Frank Deboosere, een vrolijke noot van Wim Opbrouck en nog veel meer. We zagen ook hoe de trotse winnaars van de Grote Prijs Jan Wauters hun trofee in ontvangst namen. En hoe de terechte winnaar van de juryprijs – stomverbaasd – plots sprakeloos werd.

Spek naar onze bek, zo’n taaldag. En het mooiste van al: bij deze editie werd ook een nieuwe website gelanceerd. OK, we hebben er lang op moeten wachten, maar we zijn er toch blij mee. VRTtaal.net wordt bij ons alvast een referentie. En al ben je zelf niet zo’n taalfreak, de website is voor iedereen een aanrader – wegens supertoegankelijk en heerlijk helder!

 

Zin in meer? Geen probleem! Ontdek meer van taal op onze website!

1 Reactie op “VRT Taaldag 10 – feest voor taalgekken”

  1. Ruud Hendrickx 27 oktober 2018 at 13:07

    Ik ga blozen.

Geef een reactie

css.php