Wereld Diabetes Dag

Diabetes preventie

Zaterdag 14 november is Wereld Diabetes Dag, het uitgelezen moment om de Diabetes Liga als klant in de kijker te zetten. Want KDV – Language & More mocht meewerken aan de vertaling van één van hun campagnes. Projectcoördinator preventie Aurélie Lampaert legt uit waarom diabetespreventie zo belangrijk is.

“Wist je trouwens dat …
👉 1/10 Belgen diabetes heeft?
👉 Er om de 17 minuten een nieuwe diagnose wordt gesteld?
👉 Het in 90% van de gevallen gaat over diabetes type 2?
👉 1/3 van de mensen dit echter niet weet en dan ook niet de nodige opvolging krijgt om verwikkelingen te voorkomen?

👉 Je diabetes type 2 grotendeels kan voorkomen door een gezonde leefstijl: beweeg voldoende, eet gezond en evenwichtig, rook niet?

👉 Het tijdens deze coronacrisis extra belangrijk is om een gezonde leefstijl bij risicopersonen voor diabetes type 2 te benadrukken?

Dit betekent dat het belangrijker is dan ooit om in te zetten op preventie en vroege diagnose van diabetes type 2.”

Wat doet de Diabetes Liga juist?

“De Diabetes Liga streeft naar de beste zorg en omkadering voor iedereen die met diabetes geconfronteerd wordt. De laatste jaren zetten we ook volop in op preventie en vroege opsporing van diabetes type 2 via sensibilisatiecampagnes, screeningsprojecten, leefstijlbegeleiding van risicopersonen en opleiding van zorgverleners.

Hierbij is het heel belangrijk om bedrijven, organisaties, welzijnscentra en gemeenschappen in België maximaal te ondersteunen, op een hapklare en eenvoudige manier. Dit betekent dat onze informatie duidelijk én meertalig beschikbaar moet zijn, zodat we iedereen kunnen bereiken. Zo kwamen we bij KDV – Language & More terecht voor de vertaling van één van onze campagnes naar het Frans en het Engels.”

Hoe ervaren jullie de samenwerking met KDV – Language & More?

“Snel en efficiënt. Wij leverden onze tekstuele en visuele, Vlaamse content aan en enkele dagen later kregen wij dit kant-en-klaar aangeleverd in de gewenste talen.

Wij konden onmiddellijk aan de slag om de inhoud en infographics te implementeren en zo diabetes type 2 een halt toe te roepen via onze campagnes.”

Wil jij meer weten over diabetes? Neem dan snel een kijkje op https://www.diabetes.be/

Geef een reactie

Hoe pakt jouw bedrijf vertalingen aan?
Kan het beter en efficiënter?

In dit e-book geven we alle tips hieromtrent.

Download E-book 

css.php