Subsidie voor digitale internationale commerciële bedrijfscommunicatie

Je zet je internationale groeiplannen verder. Gefeliciteerd! Dat vraagt niet alleen flink wat logistieke aanpassingen, ook je (digitale) bedrijfscommunicatie heeft in dit geval een upgrade nodig. Denk dan hieraan: als KMO kan je in veel gevallen rekenen op subsidie van Flanders Investment & Trade (FIT). En er is meer, want ook voor het uitwerken van je communicatiestrategie kan je beroep doen op de kmo-portefeuille.

Goed om weten, toch? KDV – Language & More vertelt je er alles over in deze blog.

Subsidie: voor wie en waarvoor?

De subsidie van FIT is bedoeld om kmo’s en ondernemersorganisaties te ondersteunen bij de externe ontwikkeling en vertaling van digitale internationale commerciële bedrijfscommunicatie. Concreet: een meertalige website of webshop, een bedrijfsfilm of social media, telkens uitgevoerd door externe specialisten. Nadruk ligt bij deze financiële ondersteuning op digitale internationalisering. Communicatie in het Nederlands of drukwerk komt dus vanzelfsprekend niet in aanmerking.

Een beroep doen op de kmo-portefeuille kan dan weer wanneer je als onderneming een opleiding of advies wil aankopen om de koers en structuur van je onderneming te bepalen om zo strategische bedrijfsdoelstellingen te bereiken. En dat geldt dus ook voor het uitwerken van een communicatiestrategie en de positionering van een onderneming met als doelstelling meer naamsbekendheid, imagebuilding of marktleider te worden in de sector – denk bijvoorbeeld aan een waardeoefening of brand book. Opgelet, het uitwerken van een communicatiestrategie voor 1 specifiek product komt hier niet in aanmerking voor ondersteuning.

Pssst, die externe specialisten zijn wij bij KDV – Language & More. Getuige daarvan onze projecten.

Subsidie: welke voorwaarden?

Natuurlijk hangen er ook wat voorwaarden vast aan zo’n subsidie.

We zetten er enkele voor je op een rij:

  1. Je vraagt de subsidie aan in naam van je kmo, ondernemersorganisatie of (gemengde) kamer van koophandel
  2. Je onderneming of organisatie heeft een Belgisch ondernemingsnummer
  3. Je onderneming of organisatie is in orde met de sociale en fiscale wetgeving
  4. Je krijgt geen financiële steun van een andere instelling of overheid
  5. De goederen en/of diensten waarvoor de digitale commerciële bedrijfscommunicatie wordt aangemaakt, creëren een duidelijke toegevoegde waarde in het Vlaamse Gewest
  6. Je kan externe facturen voorleggen voor minstens de helft van het subsidiebedrag, exclusief btw
  7. Je gebruikt het FIT logo op je website, webshop of in je bedrijfsfilms, met de vermelding ‘developed with the support of’

Of het FIT logo ook op onze website staat? Ontdek het hier.

Subsidie: Wat schuift dat?

Standaard bedraagt de subsidie van Flanders Investment & Trade 3.000 euro. Diende je als kmo sinds 1 september 2005 minder dan 4 goedgekeurde subsidieaanvragen in bij FIT, dan kan het bedrag oplopen tot 4.500 euro. Met andere woorden: externe hulp inroepen van specialisten loont.

Je vraagt de subsidies aan via de betreffende websites. Hulp nodig bij het indienen van je dossier? Vraag advies aan KDV – Language & More: projects@kdv-language.be.