Een moderne taalmatch

Netwerken en aanwezig zijn op social media als LinkedIn zijn vandaag een must. We benadrukken het vaak. En onze samenwerking met DECA is daar een mooi voorbeeld van. We nemen jou graag mee in het verhaal en laten je kennismaken met de verpakkingsspecialist uit Herentals.

Hoe DECA bij KDV – Language & More terechtkwam?

Marketing manager Sara Dils en haar collega’s zochten destijds een copywriter voor de nieuwe DECA website. Een eerste keer en dus gingen ze op zoek op LinkedIn en lieten ze zich goed informeren door hun netwerk. Daar viel de naam van KDV – Language & More. Katrien sprong in de wagen richting Herentals en uit een goede babbel vloeide een fijne samenwerking.

Hoe verloopt die samenwerking?

Sara Dils: “Wij zijn erg tevreden over dit partnership. Oorspronkelijk waren we vooral op zoek naar een copywriter. Het begon met teksten voor de website, maar gaat intussen veel verder. Ook voor campagnes, blogs, social mediaberichten en vertalingen, kloppen we voortaan bij KDV aan. Het team slaagt er telkens weer in onze tone-of-voice neer te pennen, zakelijk, maar niet formeel.”

DECA levert de briefing aan en in onderling overleg wordt de timing besproken.

PP, PET, rPET… EUH?

DECA maakt voornamelijk polypropyleen en PET verpakkingen voor de voedingsindustrie. Dat betekent dat ze zich moeten houden aan een heel strikte regelgeving.

“Voor PET is dat redelijk simpel: wij mogen tot 100% rPET – gerecycleerd PET – gebruiken om verpakkingen te maken. Dat is hier de meest ecologische keuze. In the end bepaalt de klant welke hoeveelheid gerecycleerd materiaal in zijn verpakking wordt gebruikt. De gerecycleerde grondstoffen zijn heel wat duurder,” legt Sara uit.

“Voor PP is het verhaal ingewikkelder,” gaat ze verder. “Gerecycleerd PP mag immers niet gebruikt worden in voedingsverpakkingen. Momenteel bestaan onze verpakkingen daarom uit 100% virgin PP, wel 100% monomateriaal en dus 100% recycleerbaar.”

Samen met hun grondstofleveranciers bekijkt DECA de mogelijkheden om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. In de pijplijn zitten onder meer chemisch gerecycleerd PP én biobased – re-oil PP, gemaakt uit afvaloliën, niet uit nieuwe gewassen.

Correct sorteren is essentieel

Maar ook jij kan een duit in het zakje doen, correcte sortering van je plastics is daarbij essentieel. Hoe meer plastics we correct sorteren, hoe minder er in het milieu terecht komen en hoe meer er gerecycleerd kan worden. Simple comme bonjour. De nieuwe blauwe PMD+ zak is daar een perfect voorbeeld van!

Hoe DECA zich onderscheidt van andere spelers op de markt?

Wel, DECA is een rasecht familiebedrijf, met een internationaal kantje. Trots op hun gamma én hun kwaliteit. Persoonlijke aanpak en klantgerichte service staan centraal.

Net als ons, wil ook de DECA groeien, internationaal groeien, vooral dan in onze buurlanden. En hoe doe je dat beter dan in hun eigen taal. Een meertalige website mag dan ook niet ontbreken.

En die meertalige website ontdek je hier.

Subscribe to our free newsletter